Kindvriendelijk label voor Leeuwse mountainbikeroute

De mountainbikeroute in Sint-Pieters-Leeuw heeft het kindvriendelijk label ontvangen. Hiermee behoren we tot de 85 gemeenten met een kindvriendelijke mountainbikeroute.

Sport Vlaanderen nam alle Vlaamse mountainbikeroutes onder de loep en ging na welke mountainbikelussen aan de critera voor een kindvriendelijke route voldeden. Alle routes werden gescreend op:

  • de afstand van de lus (< 20 km);
  • de relatief goede berijdbaarheid (afhankelijk van type ondergrond en weersgebonden);
  • faciliteiten en extra beleving op de route (zoals bv. picknickplaats, speelbos, speeltuin ...).

Een kindvriendelijke mountainbikeroute herken je aan het kindvriendelijke label. Op basis van bovenstaande criteria kregen meer dan 100 lussen verspreid over 85 gemeenten het kindvriendelijke label opgeplakt.

Het label vind je op de startborden van alle mountainbikeroutes die in aanmerking komen. De gekleurde pijl naast het label geeft aan welke lus(sen) kindvriendelijk is/zijn (rode, groene en /of blauwe lus). Op het terrein wijst de bestaande en herkenbare signalisatie de gebruikers de weg.

Meer informatie en de downloadbare PDF-bestanden van onze mountainbikelussen vind je terug op https://www.sport.vlaanderen/kindvriendelijkeroutes.