Laat je van je meest zichtbare kant zien! #FLUODAG

Gepost op 22/10/2019 - 13:41

Op 12 november 2019 organiseert XIU voor het tweede jaar op rij de FLUODAG waarop scholen, gemeentes, verenigingen, universiteiten, politiezones, ... uitgedaagd worden om te laten zien dat ze zichtbaarheid in het verkeer belangrijk vinden.

Frank Deboosere, de meest zichtbare weerman van het land, zet opnieuw z’n schouders onder deze bijzondere dag! Op 12 november zal hij XIU begeleiden op een tocht door de 5 Vlaamse provincies. Vanuit Oostende bezoekt hij die dag ook Zomergem, Oostmalle, Lommel en Heverlee om te eindigen in Halle, waar hij om 18.30 uur wordt verwelkomd door het stadsbestuur. Dit alles om als XIU-ambassadeur het belang van zichtbaarheid in het verkeer in de spotlight te zetten!

Zichtbaarheid speelt een essentiële rol binnen verkeersveiligheid.  Iedereen die deelneemt aan het verkeer heeft hier met andere woorden baat bij: de fietser heeft er alle belang bij om gezien te worden en de autobestuurder heeft er alle belang bij om de fietser tijdig te zien. De bedoeling van de jaarlijkse FLUODAG is om deze boodschap zo breed mogelijk te delen. En daarom roept XIU-vzw iedereen op om op 12 november 2019 via social media zich van zijn meest zichtbare kant te tonen.

Hoe?

  • Neem een foto van jezelf, je collega's, vrienden enz. die zich zo zichtbaar mogelijk maken. 
  • Deel je foto/selfie via Facebook en Instagram met de hashtags #xiugraag #xiugraaginfluo #fluodag #wijdoenmee. De 10 origineelste foto’s worden beloond met flashy prijzen!
  • Geef je profielfoto op Facebook een tijdelijke #fluodag-cover.
  • Zet anderen aan om de #xiugraag boodschap te ondersteunen en  te verspreiden.

Als fietser heb je er alle belang bij van je zo zichtbaar mogelijk te maken in het verkeer. Al ga je als half verklede kerstboom de baan op als het donker is: het kan je leven redden!’, aldus weerman Frank. Ga dus alvast op zoek naar je meest fluoriscerende outfit om op dinsdag 12 november aan te trekken!