Leeuwebon valt bij start schooljaar in de bus

Gepost op 17/07/2020 - 10:05

Stap voor stap keren we terug naar het normale leven zoals het was voor de coronacrisis. Tot ieders opluchting zijn de handelszaken intussen terug open, maar voor sommigen onder hen en voor sommige inwoners heeft de coronacrisis aanzienlijke financiële gevolgen. Die wil het gemeentebestuur ook een extra ondersteuning geven. Ieder Leeuws gezin krijgt eind augustus/begin september een Leeuwebon in de brievenbus. Deze bon heeft een waarde van 10 euro en kan gebruikt worden bij de deelnemende handelszaken. Elke Leeuwse handelszaak, die moest sluiten omwille van de coronamaatregelen en/of die de hinderpremie heeft ontvangen, kan deelnemen aan de actie. Wij roepen al deze handelaars dan ook op om zich zeker te registreren via www.sint-pieters-leeuw.be/leeuwebon.

Er zijn 2 mogelijkheden om de bon uit te geven: ofwel als kortingsbon, ofwel als solidariteitsbon.
Wie de bon als kortingsbon gebruikt, krijgt 10 euro korting op zijn kasticket bij een deelnemende handelaar naar keuze. De handelaar krijgt die 10 euro terug van de gemeente.
Bij de tweede optie wordt er afgezien van de korting en schenkt de klant de bon uit solidariteit aan een deelnemende handelaar. De handelaar ruilt de bon in bij de gemeente en krijgt 10 euro.
De deelnemende handelaars vind je op www.sint-pieters-leeuw.be/leeuwebon of herken je aan een affiche van de Leeuwebon op de deur.

Naast de Leeuwebon-actie, richt het gemeentebestuur ook een solidariteitsfonds op waarin iedereen een vrije bijdrage kan storten. De gemeente zal de middelen van het fonds gelijk verdelen onder alle geregistreerde handelaars.

Ter ondersteuning van de verenigingen, schenkt de gemeente hen bij de start van het nieuwe schooljaar “vergader na”-verenigingsbonnen. De verenigingen worden verwittigd wanneer zij hun bonnen mogen afhalen bij de sport-, jeugd- of cultuurdienst. Het gaat om vijf waardebonnen van 20 euro die de verenigingen kunnen spenderen bij de lokale horeca. Hiermee steunt het gemeentebestuur zowel de verenigingen als de horeca!

Deze solidariteitsacties kaderen in het Leeuwse 10-puntenplan om burgers en handelaars te ondersteunen tijdens en na de coronacrisis. Het gemeentebestuur wil hiermee lokaal winkelen aantrekkelijker maken en de Leeuwse handelaars een extra duwtje in de rug geven.