Mijn burgerprofiel: je overheidszaken in een overzicht

burgerprofiel

Misschien heb je het al gezien, sinds kort heeft onze gemeentelijke website een link naar ‘Mijn Burgerprofiel’.
Via deze toepassing van de Vlaamse Overheid beschik je voortaan over één overzicht van jouw gegevens die bij de overheid gekend zijn. Zowel op Vlaams, federaal, als lokaal niveau.

Wat is ‘Mijn Burgerprofiel’?

Mijn Burgerprofiel is een online profielpagina waar je een persoonlijk overzicht van al jouw overheidszaken kan terugvinden. Je vindt er o.a. informatie over jouw diploma’s, groeipakket, renovatiepremie, mobiliteit, gezin …En ook de eBox overheidsdocumenten kan je raadplegen via jouw burgerprofiel. Bovendien kan je er officiële attesten en andere documenten downloaden.

Je kan jouw burgerprofiel bekijken op websites van verschillende overheidsorganisaties, maar deze organisaties hebben geen toegang tot jouw burgerprofiel. De enige die toegang heeft tot je burgerprofiel, ben jij zelf!

Jouw COVID-19 vaccinatiegegevens

Zodra het vaccinatiecentrum je uitnodiging voor je COVID-19 vaccinatie heeft verzonden (ongeveer twee weken voor de afspraak), kan je die in Mijn Burgerprofiel terugvinden. Je ontvangt de uitnodiging ook altijd per brief, via de post. Als de datum van jouw vaccinatie nog niet gekend is, zal dit zo weergegeven worden in je burgerprofiel. Als je in Mijn Burgerprofiel je eBox activeert, word je meteen via e-mail op de hoogte gebracht zodra het vaccinatiecentrum je uitnodiging verzendt.

Mijn Burgerprofiel; gemaakt om te groeien

Mijn Burgerprofiel is een groeitraject. Meer en meer overheidsdiensten en gemeenten integreren Mijn Burgerprofiel op hun website en voegen ook hun gegevens toe. Zo is Sint-Pieters-Leeuw pilootgemeente in het koppelingstraject met TicketGang, het gemeentelijk inschrijvingssysteem voor vakantiekampen. Binnenkort kan je het fiscaal attest van je kind ook in Mijn Burgerprofiel terugvinden.

Hoe werkt Mijn Burgerprofiel?
 • surf naar onze website www.sint-pieters-leeuw.be;
 • klik rechtsboven op de link ‘Mijn Burgerprofiel’;
 • een venster opent om je aan te melden op één van volgende manieren:
  • met je eID en een kaartlezer;
  • via de itsme®-app;
  • via de mobiele app van de overheid;
  • via sms.
 • na controle van je identiteitsgevevens kan je jouw burgerprofiel volledig raadplegen.

Heb je vragen of hulp nodig? Bel het gratis nummer 1700 of neem een kijkje op https://burgerprofiel.vlaanderen.be