Ministerieel besluit van 23 maart 2020 met dringende maatregelen en bijkomende sluiting kappers

Het ministerieel besluit van 23 maart 2020 met de dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken, vervangt het ministerieel besluit van 18 maart 2020. Het besluit kan je onderaan deze pagina raadplegen.

Opgelet: tijdens de elektronische vergadering van de ministerraad van dinsdag 24 maart, is beslist dat er in art 1 § 1 van het ministerieel besluit van 23 maart 2020 niet langer een uitzondering wordt gemaakt voor kappers. Zij konden tot nog toe open blijven als ze in hun zaak maar één klant per keer zouden ontvangen, op afspraak, en met maximaal respect voor regels over social distancing. Deze uitzondering geldt niet meer sinds 25 maart 2020 om 00.00 uur.

De verschillende maatregelen die genomen zijn in het kader van de strijd tegen Covid-19 en hun duurtijd zullen geëvalueerd worden tijdens een vergadering van de Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, die komende vrijdag 27 maart wordt gehouden. De Nationale Veiligheidsraad zal zijn oordeel zoals altijd baseren op wetenschappelijk advies.

Eveneens onderaan deze pagina vind je een link naar de recentste versie van de FAQ, die verduidelijking bieden bij een heel aantal maatregelen.