Nieuwbouw 't Populiertje

Gepost op 26/06/2020 - 11:04

De gemeenteraad van 25 juni 2020 besliste Haviland aan te stellen als projectcoördinator om zich te laten begeleiden bij het bouwproject van gemeentelijke basisschool ’t Populiertje.

Het huidige gebouw dateert van 1950 en voldoet niet meer aan de hedendaagse normen voor efficiënt ruimtegebruik in de scholen. Bovendien is het gebouw niet meer geschikt om er een moderne pedagogische invulling aan te geven en zijn er grondige aanpassingen nodig om van het gebouw opnieuw een duurzaam gebouw te maken.

Om die redenen besliste het bestuur om te gaan voor een volledige nieuwbouw van 24 klassen, waar van 12 voor het basisonderwijs en 12 voor het kleuteronderwijs. In het nieuwe gebouw komt ook een refter, een sporthal, zorglokalen, technische lokalen en ruimten voor personeelsleden.

Het gemeentebestuur zet in op de kennis van de intercommunale Haviland om het project op te volgen. Zij zullen – in hun functie als projectcoördinator niet alleen de bestekken opmaken, maar ook later instaan voor de opvolging van de bouw zelf.

Voor dit project werd reeds in 2017 een subsidiedossier ingediend bij Agion. In totaal werd het project begroot op 6 miljoen euro.