Nieuws uit de gemeenteraad

Gepost op 30/04/2021 - 10:31
Volgende stap voor kerk Oudenaken gezet

De gemeenteraad van 29 april 2021 keurde het technisch bestek voor de herbestemming van de kerk van Oudenaken goed. De gemeenteraad nam ook kennis van de beslissing van de bisschop om zowel de kerk van Oudenaken als deze van Sint-Laurens-Berchem te onttrekken aan de eredienst.

In september 2019 organiseerde het gemeentebestuur nog een rondetafelgesprek tijdens een inspraakavond met de bevolking. In september 2020 werd een infoavond met het finale resultaat georganiseerd. Tegen september 2021 zal de architect kunnen worden aangesteld, zodat in de loop van 2023 de werken kunnen starten. Stap voor stap gaat het project vooruit.

Update KLJ- gebouwen: gemeenteraad keurt bestek Haviland goed

Op 29 april 2021 keurde het gemeentebestuur het bestek voor de aanstelling van een architect goed. Op de gemeenteraad van 26 november 2020 gaf het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw, Haviland de opdracht om het nieuwbouwproject voor de KLJ lokalen in Vlezenbeek te coördineren.

De KLJ gebouwen, die gebouwd worden op de site van de pastorie in Vlezenbeek, worden hierdoor volledig vernieuwd. Op dit moment is de KLJ gehuisvest in containers en is er nood aan nieuwe jeugdlokalen. Om met de nieuwbouw te voldoen aan de hedendaagse normen en aan de behoeften van de gebruikers werd een werkgroep in het leven geroepen die – naast de gemeentelijke afgevaardigden - voornamelijk bestaat uit oud-leiding die de belangen van de KLJ-jongens en KLJ-meisjes behartigen.