OCMW Sint-Pieters-Leeuw verleent precair gebruiksrecht op landbouwgrond

Gepost op 05/04/2024 - 11:16

Het OCMW Sint-Pieters-Leeuw beslist om een precair gebruiksrecht te verlenen op één van haar landbouwgronden.

Het betreft een landbouwgrond gelegen tussen de Jerôme Ameysstraat in Sint-Pieters-Leeuw en de Alsputweg in Halle. Het perceel is kadastraal gekend als Sint-Pieters-Leeuw, 3e afdeling, sectie H, nr. 670A met een vermoedelijke kadastrale oppervlakte van 41a85ca. De landbouwgrond werd t.e.m. eind vorig jaar verpacht, maar de pacht is stopgezet ten gevolge van het overlijden van de landbouwer. De grond is intussen opnieuw vrij van gebruik.

In zitting van 18 maart 2024 heeft het vast bureau haar principieel akkoord gegeven voor het opstarten van de verkoopprocedure. Nadat alle vereiste documenten voorhanden zijn, zal de verkoop en de minimumverkoopprijs ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Raad voor Maatschappelijk Welzijn.

Om ervoor te zorgen dat de grond niet onbewerkt blijft tijdens het verkoopproces, besliste het OCMW om een precair gebruiksrecht voor een periode van één jaar op de landbouwgrond toe te staan. 
 
Geïnteresseerden dienen hun kandidatuur in te dienen vóór maandag 22 april a.s. via juridische.dienst@sint-pieters-leeuw.be