Opvolging en extra grof vuil-inzamelingen na wateroverlast

Gepost op 16/07/2021 - 11:17

Op heel wat plaatsen in België zorgde wateroverlast voor ongeziene omstandigheden. Ook in onze gemeente leidde overvloedige regen tot ondergelopen straten en woningen.
De gemeentediensten waren dan ook de hele nacht actief om de belangrijkste punten te controleren en eventuele obstakels weg te werken.

Vandaag gaan we aan de slag om de slikkers en roosters in de getroffen straten te ruimen en te spoelen. De straten waar modder op het wegdek is terechtgekomen, worden ook proper gemaakt.

Heb je schade opgelopen door de wateroverlast? Contacteer eerst en vooral je brandverzekeraar! Wanneer een storm schade veroorzaakt aan je woning, kan je beroep doen op de waarborg stormschade van jouw brandverzekering.

Heb je onherstelbare schade aan je inboedel en wens je een ophaling van grof vuil aan huis? De gemeente voorziet op maandag 19, dinsdag 20 en zaterdag 24 juli extra ophaalmomenten door Intradura. Wie hiervan gebruik wil maken, dient een afspraak te maken voor ophaling grof vuil of AEEA (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten) op het nummer 02 334 17 40 (> druk 2 = aanvragen reservaties RP of afhalingen aan huis). Het aangerekende tarief voor grof vuil bedraagt 0,16 euro/kg (i.p.v. van het reguliere tarief van 0,26 euro/kg). Opgelet: je moet wel aanwezig zijn op het moment van ophalen, want je betaalt het bedrag meteen met je bankkaart.

Wij roepen jullie ook op om ons eventuele foto’s en filmpjes van ondergelopen woningen te bezorgen via info@sint-pieters-leeuw.be. Dit biedt ons de mogelijkheid om de wateroverlast in onze gemeente in kaart te brengen, te evalueren en bij te sturen waar mogelijk.

Wij wensen iedereen die te kampen heeft gehad met wateroverlast veel sterkte en veel goede moed bij de schoonmaak.