Peuk in de pocket. Niet op de grond!

Peuk in de pocket. Niet op de grond!

Eén peuk op de grond, dat kan toch niet erg zijn? Het lijkt onschuldig maar vele kleine peuken zorgen voor heel wat zwerfvuil en milieuschade!

Wist je dat één peuk 500 liter drinkwater kan vervuilen?

Een roker die zijn peuk op de grond of in een rioolputje gooit, is zich daar waarschijnlijk niet van bewust. Daarom gaan we samen met 18 andere gemeenten uit de regio deze zomer de strijd aan tegen de talloze peuken op de grond.

Zoals het hondenpoepzakje er kwam voor de hondenpoep en het vuilnisbakje voor in de wagen, is er ook voor peuken een oplossing. Twee eigenlijk: de peuken in een asbak gooien of stoppen met roken natuurlijk.

Geen excuses meer!

Waarom gooien rokers hun peuken op de grond? Een peuk brandt en ruikt slecht. Dit stop je dus niet in een broekzak of dergelijke als er geen vuilnisbak in de buurt is. Overal asbakken op de openbare weg plaatsen is ook niet haalbaar.

Peuk in de pocket in Leeuw

Er bestaan wél pocketasbakjes!

Dit is een asbakje dat goed afsluitbaar is en je eenvoudig in een zak of tas kan stoppen. Deze zomer worden pocketasbakjes op verschillende plaatsen uitgedeeld zodat rokers geen excuus meer hebben.

Kom op zaterdag 4 augustus naar het straattheaterfestival, StraPatZen, en ontvang je pocketasbakje!

Wil je nu al gratis een pocketasbak bemachtigen? Surf dan naar www.intradura.be en vraag er eentje aan.

Stoppen met roken is nog beter!

Stoppen met roken is niet alleen beter voor het milieu en je medemens maar in de eerste plaats voor jezelf.
Met deze campagne willen we ook deze boodschap mee verkondigen.