Regenboogvlag wappert aan het gemeentehuis

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen homofobie en transfobie wappert de regenboogvlag de komende dagen aan het gemeentehuis. Jarno Biesemans, Leeuwenaar en finalist voor de verkiezing Mister Gay Belgium 2020, hielp deze vlag te hijsen.

Op zondag 17 mei, Internationale Dag tegen homofobie en transfobie, wordt wereldwijd de discriminatie en vervolging van holebi’s aangeklaagd. In 1990 werd op diezelfde dag homoseksualiteit door de Wereldgezondheidsorganisatie officieel geschrapt van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten.

Çavaria, de koepelvereniging, roept ieder jaar alle Vlaamse steden en gemeenten op om de regenboogvlag uit te hangen. Homoseksualiteit is nog steeds geen evidentie in bepaalde landen. Meer nog; in bijna de helft van alle landen is homoseksualiteit tot op de dag van vandaag nog altijd strafbaar. Door de vlag uit te hangen toont ook de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zich solidair met de LGBTI-gemeenschap.

Het lokaal bestuur wenst ook van de gelegenheid gebruik te maken om Leeuwenaar Jarno Biesemans veel succes te wensen bij het verdere verloop van de Mister Gay Belgium 2020 verkiezing. Biesemans wil tijdens zijn campagne voornamelijk de aandacht vestigen op genderidentiteit in asielcentra. Veel succes, Jarno!