Samenwerkingsovereenkomst met het Vlaams Energiebedrijf (VEB)

Gepost op 25/09/2020 - 09:35

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw sluit een samenwerkingsovereenkomst af met het Vlaams Energiebedrijf (VEB).

Het bestuur van Sint-Pieters-Leeuw legt een grotere ambitie aan de dag om de gebouwen energiezuiniger en duurzamer te maken dan louter zonnepanelen te leggen. Daarom zal het gemeentebestuur beroep doen op de expertise van het VEB in het traject om een facilitator en EPC-begeleider te vinden voor de gemeentelijke gebouwen.
Eén van de doelstellingen van het VEB is het verhogen van de energie-efficiëntie van het patrimonium van de Vlaamse overheid. Door de tussenkomst van het VEB wordt de toegang tot producten en diensten die het energiebeheer efficiënter en duurzamer maken gefaciliteerd. Door de samenwerkingsovereenkomst zal het VEB met de nodige kennis ter zake, het gemeentebestuur dus helpen bij het energiezuiniger en duurzamer maken van de gemeentelijke gebouwen.
Het VEB heeft bijzondere expertise in huis om het gemeentebestuur te begeleiden in het EPC-traject (energieprestratiecontract) zodat niet alleen de traditionele en voor de hand liggende middelen, zoals o.a. zonnepanelen, worden aangewend.
Wij zullen wel minder energie verbruiken en meer groene energie kunnen opwekken waardoor we uiteindelijk zullen besparen op onze energiekost. Deze opbrengsten zullen geïnvesteerd worden in energiebesparende en duurzame oplossingen.