Sint-Pieters-Leeuw, een thuis voor (startende) ondernemers: het gemeentebestuur zet mee de schouders onder het Bedrijvencentrum Zennevallei

Gepost op 26/03/2021 - 09:40

Jonge startende ondernemers stimuleren door goedkope huisvesting aan te bieden en gemeenschappelijke diensten te verzorgen voor hun bedrijf; dat was in 1984 de aanzet van de Vlaamse Regering van de bedrijvencentra. In Sint-Pieters- Leeuw kreeg het bedrijvencentrum een plaatsje langs de Bergensesteenweg.
Aanvankelijk betrof het een samenwerkingsinitiatief van privé-oprichters. Later was er een aandelenoverdracht aan onze gemeente en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij, wat zorgde voor een stabielere structuur.

De bedrijvencentra zijn uniek in hun soort: ze bieden een combinatie van kantoren met opslag en startende ondernemers kunnen er beroep doen op in-house diensten om de kosten te drukken.
Het centrum in Sint-Pieters-Leeuw telt 976 m² kantoorruimte en 300 m² bedrijfsruimte. Je hebt kantoren van 21, 23, 34 of 50 m². Ook voor opslagruimte kan je in het Bedrijvencentrum
terecht. Zo’n 12 firma’s zijn er ondertussen gevestigd: goed voor 48 ondernemers en medewerkers die er hun werkplek hebben gevonden! Dat succes is makkelijk te verklaren want het bedrijvencentrum blijft investeren om in te spelen op de voortdurend evoluerende behoeften van de bedrijven. Beveiligde, geklimatiseerde kantoorruimtes, verschillende vergaderruimtes met voldoende faciliteiten, een keuken, camerabewaking en binnenkort ook laadpalen … Er wordt aan alles gedacht.


Maar niet alleen de locatie is belangrijk ook de kruisbestuiving met andere collega-starters is een ideale manier om de broodnodige kennis te vergaren als je net een bedrijf hebt opgericht. In het bedrijvencentrum ben je immers niet alleen, en kan je ervaringen en visies delen. De droom voor elke starter! Het bedrijvencentrum is dan ook de geschikte plek voor iedereen die zijn/haar passie wil volgen en aan de slag wil gaan als startend ondernemer.

Wil je meer weten? Neem gerust contact op met Anja Dejonghe, centrumverantwoordelijke Bedrijvencentrum Zennevallei, www.bcz.be
Bergensesteenweg 709, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, T 02 300 07 07.