Sint-Pieters-Leeuw ontwerpt logo voor rolstoeltoegankelijke ingangen

rolstoelbel

Sint-Pieters-Leeuw wil een toegankelijke gemeente zijn waar iedereen gemakkelijk toegang heeft tot al haar gebouwen. Voor sommige bestaande gebouwen, waarbij de hoofdingang niet voldoet voor rolstoelgebruikers en minder mobiele personen, biedt de gemeente reeds een aparte rolstoelvriendelijke ingang. Het Colomakasteel en de hoofdbibliotheek hebben al zo'n speciale ingang. Aan die ingang staat ook een bel. Als men deze bel gebruikt dan komt één van de medewerkers helpen voor de lift of de toegang tot de afzonderlijke ingang.

Samen met de gemeentelijke dienst Gebouwen en de Communicatiedienst werd nagegaan of er geen logo ontwikkeld kon worden om deze ‘speciale’ bel duidelijker aan te geven. Daar is dit logo uit voortgekomen. In de komende jaren wordt er blijvend geïnvesteerd in een betere toegankelijkheid van onze gebouwen.

Een nieuw infobordje aan deze ingangen maakt het voortaan duidelijk dat gebruikers via een bel een medewerker kunnen verwittigen om hen binnen te laten en te helpen.

Indien sportclubs of andere uitbaters van publieke gebouwen ook willen gebruik maken van dit logo, dan kan men best contact opnemen met de gemeentelijke dienst Welzijn – 02 371 03 49 of welzijn@sint-pieters-leeuw.be.

Gebouwendienst

Pastorijstraat 21
1600 Sint-Pieters-Leeuw
02 371 22 87
Openingsuren
ma
-
-
di
-
op afspraak
wo
-
-
do
-
-
vr
-
op afspraak
Gegevens ophalen
Gegevens ophalen

Welzijnsdienst

Fabriekstraat 1 B
1601 Ruisbroek
02 371 03 49
Openingsuren
ma
-
di
-
op afspraak
wo
-
do
-
op afspraak
vr
-
Gegevens ophalen
Gegevens ophalen