Sint-Pieters-Leeuw schort tijdelijk de controles in blauwe zone op, maar controle op parkeerovertredingen, sluikstorten … blijft

Gepost op 24/03/2020 - 10:37

Speciale tijden, andere prioriteiten. De gemeente Sint-Pieters-Leeuw zet haar gemeenschapswachten gedeeltelijk in om haar zorgbehoevende inwoners te ondersteunen. De controles op de blauwe zone in Ruisbroek, Negenmanneke en Rink is hierdoor tijdelijk stopgezet. Maar de politie en de gemeenschapswachters blijven wel zorgen voor de handhaving op parkeerovertredingen (bijvoorbeeld op voet-, fiets of zebrapaden parkeren) en andere overlast zoals bijvoorbeeld sluikstorten.

Overtredingen in de blauwe zone tussen vrijdag 13 maart (start federale noodmaatregelen) en 20 maart zullen niet geïnd worden en wie reeds betaalde, krijgt het bedrag teruggestort. Daarnaast verlengt het gemeentebestuur de geldigheidsduur van de bewoners- en werknemerskaarten met de duur van de opschorting.

Met deze maatregel maakt de gemeente extra capaciteit vrij die zo ingezet zal worden voor andere dringende taken in de strijd tegen het coronavirus.