Stap jij mee?

10.000 stappen

Leeuw en 200 andere gemeenten en steden worden uitgedaagd tijdens de 10.000-stappenclash! Om deze uitdaging tot een goed einde te brengen, hebben we jouw hulp nodig.

Het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s organiseren – met steun van de Vlaamse overheid – dé stappencompetitie tussen alle Vlaamse en Brusselse gemeenten en steden.

We worden uitgedaagd om tijdens de 10.000-stappenclash per volwassen inwoner 10.000 stappen per dag te zetten. Voor 65-plussers zijn er dat 8.000. Heel Vlaanderen stapt mee en wij hopen dat ook jij je wandelschoenen aantrekt! Schrijf je alvast in op www.10000stappen.be. Lijken 10.000 stappen een beetje te veel van het goede? Geen paniek! Elke stap is een overwinning op zich.

Stappen kan je trouwens overal: thuis, op je werk, om naar de bakker te gaan of gewoon door de hond buiten te laten. Het is een eenvoudige manier om dagelijks meer te bewegen en zo ook gezonder te
leven!

Hoe registeren?

Surf naar www.10000stappen.be, klik op ‘registreren’ en vul je persoonlijke gegevens in.
Bij de rubriek ‘zoek een groep’ kan je lid worden van de groep ‘Sint-Pieters-Leeuw’. Op die manier help je ons op weg naar de overwinning.

Hoe stappen tellen?

Stappen tellen is heel eenvoudig en kan op verschillende manieren!

Een stappenteller
De sportdienst beschikt over een aantal stappentellers om uit te lenen, hiervoor vragen we een waarborg van 10 euro. Je kan er ook zelf één aanschaffen. Je vindt stappentellers voornamelijk in winkels waar elektronica wordt verkocht.

Een activity tracker
Dit zijn slimme toestellen die bijhouden hoeveel je beweegt en hoeveel calorieën je verbrandt.

Een app op de smartphone
Op de meeste smartphones staat standaard een gezondheidsapp waarmee de stappen worden geteld. Als deze app niet standaard op je smartphone staat, kan je ook gratis een specifieke app downloaden
zoals Google Fit of Endomondo.

Hoe je stappen doorgeven?
  • meld je aan op www.10000stappen.be;
  • ga naar ‘mijn profiel’;
  • druk op ‘Prestatie toevoegen’;
  • de stappen die je ziet op je stappenteller, of ander registreertoestel vul je in door ‘stappen’ aan te vinken, je stappen in te vullen, en ‘opslaan’ te drukken;
    Wil je (ook) andere beweegvormen ingeven (zoals fietsen, zwemmen, fitness …)? Druk dan opnieuw op ‘prestatie toevoegen’, vink ‘Andere beweging’ aan en vul het aantal minuten in dat je hebt bewogen. Elke 10 minuten zal voor deze ‘Andere beweging’ omgezet worden naar 1.500 stappen.

Met de stappenregistratietool kan je een stappendagboek bijhouden, persoonlijke doelstellingen vastleggen en de stappencompetitie aangaan!

Je gebruikt de online tool bij voorkeur minimum 4 weken, dan heb je het meeste kans op een actiever leven. Elke deelnemer maakt kans op leuke prijzen.