Startersopleiding Horeca Vlaanderen

Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij u helpen!

De startersopleiding opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen:

  • De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen
  • De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap
  • De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds
  • Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?
  • De Do’s & Don'ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen
  • Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel
  • Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten

Daarnaast ontvangt u ter plaatse de startersbrochure van Horeca Vlaanderen.

Meer info en inschrijven: https://www.horecavlaanderen.be/startersopleidingen