Update opruimwerken na brand E. Ghijsstraat

Gepost op 04/03/2021 - 10:31

Afgelopen vrijdag vaardigde de burgemeester een besluit uit met de opdracht om uiterlijk donderdag 4 maart 2021 de laatste asbestplaten te verwijderen van de site en in afwachting het afval dagelijks te besproeien.

Inmiddels werd er door de verzekeraar van de eigenaar een kortgeding aangespannen om een gerechtsexpert aan te stellen. De opdracht van de expert beperkt zich tot het onderzoek naar de oorzaak van de brand en bevat niet het opmaken van een volledige raming van de schade. Hierdoor wordt het eerdere burgemeester-besluit tijdelijk opgeschort mits alle maatregelen genomen worden om de volksgezondheid veilig te stellen.

Een nieuw burgemeesterbesluit werd opgemaakt, waarbij de afvoerwerken dienen te starten zodra de rechter in kortgeding de site vrijgeeft. In afwachting dient de eigenaar gedurende de hele periode al het asbestmateriaal te blijven bevochtigen.

Het bestuur blijft erop toezien dat alle maatregelen grondig worden uitgevoerd. De gezondheid van onze inwoners is en blijft onze grootste bezorgdheid.