Waar kan je terecht met je consumptiecheques?

Gepost op 19/11/2020 - 09:36

De Consumptiecheque is een cheque met een aangegeven waarde. U kunt hem vergelijken met de maaltijdcheque, maar het is een tijdelijke maatregel. Werknemers krijgen de cheque van hun werkgever als duwtje in de rug en door hem te besteden steunen ze sectoren die zwaar getroffen zijn door Corona. Naar schatting 15% van de Belgische werknemers zullen tot maximaal 300 euro krijgen bovenop eventueel reeds bestaande voordelen. De cheque wordt steeds op naam van de werknemer uitgegeven. Hij kan uitgegeven worden tot 31 december 2020 en hij is geldig tot 7 juni 2021. Het zijn altijd cheques van 10 euro die niet kunnen omgeruild worden tegen geld en waar geen geld kan op teruggegeven worden.

De cheque is maar in een paar sectoren geldig:
• De horecasector
• De culturele sector (enkel erkende, goedgekeurde of gesubsidieerde inrichtingen)
• Sportverenigingen (enkel erkende, goedgekeurde of gesubsidieerde inrichtingen die tot een van de nationale federaties behoren)
• Kleinhandelszaken die hun activiteiten ten minste 1 maand hebben moeten stopzetten ten gevolge van COVID-19 en die voldoen aan de definitie van een microvennootschap (gemiddeld per jaar 10 personeelsleden, 700 000 euro jaaromzet, 350 000 euro balanstotaal).

Wilt u de Consumptiecheques aanvaarden dan moet u zich registreren bij de uitgevers van de cheques. Dat zijn: Edenred, Sodexo en Monizze. Alleen bij Monizze kunt u ook terecht met de elektronische versie van de cheques. U bent dan ook zichtbaar via de zoekmotor op hun websites.