Sluikstorten en zwerfvuil

MOOIMAKERS

Sluikstorten is het achterlaten van afval langs de openbare weg, waaronder zakken restafval, grof vuil, KGA ... Dit is verboden en is dus strafbaar. De gemeente voorziet verschillende kanalen langs waar u uw afval kwijt kunt, toch vormt sluikstorten nog vaak een probleem.

Zwerfafval is klein afval dat sommigen onder ons achteloos en zonder er bij stil te staan op de grond gooien: sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, blikjes, plasticflesjes, tickets, papieren zakjes enzovoort. Nochtans vindt niemand het fijn om in een vuile straat of een vervuild park rond te lopen. Rondslingerend zwerfafval is voor velen dan een bron van ergernis. Zwerfafval opruimen kost ook nog eens handenvol geld (en personeelsinzet!). Met wat aandacht kunnen we er echter zeker iets aan doen!

Merkt u een sluikstort of zwerfvuil op, contacteer dan de dienst Leefmilieu. We ruimen het zo snel mogelijk op. Bij een sluikstort zoeken we naar de identiteit van de dader. Op sluikstorten staan strenge boetes!

Op de dienst Leefmilieu is materiaal beschikbaar om zelf zwerfvuil te ruimen of een zwerfvuilactie te organiseren (fluo vestjes, handschoenen, grijpstokken en vuilzakken). Neem contact op met de dienst Leefmilieu voor meer informatie.

Dienst Leefmilieu

Pastorijstraat 21
1600 Sint-Pieters-Leeuw
02 371 63 54
Openingsuren | !! ENKEL OP AFSPRAAK !!
ma
-
-
di
-
wo
-
-
do
-
vr
-
Gegevens ophalen
Gegevens ophalen