Kinderruilwinkel 't Ruilhuisje

’t Ruilhuisje is een ruilwinkel waar met ruilmunten kleding en speelgoed voor kinderen tussen 0 en 6 jaar geruild kunnen worden.

De ruilwinkel is een initiatief vanuit het samenwerkingsverband Huis van het Kind.

De ruilwinkel staat open voor iedereen. Wie babykleertjes en speelgoed die nog in degelijke staat zijn, inlevert, krijgt in ruil hiervoor jetons (ruilmunten). Daarbij worden er vaste prijzen gehanteerd bv. 1 jeton voor een hemdje, 2 jetons voor een T-shirt. Je mag met deze jetons dan andere kleertjes uitkiezen in de winkel. Kinderkleding en speelgoed mogen ook gratis worden bezorgd.

De winkel vind je in de Arthur Quintusstraat 20 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw.

De openingsuren zijn elke maandag van 14 tot 17 uur en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Afhankelijk van de belangstelling kan dat later nog wijzigen.

Tijdens de openingsuren van de winkel heb je ook de kans om langs te gaan bij een verpleegkundige van Kind & Gezin waar je als ouder terecht kan met je vragen over opvoeding, voeding en gezondheid van je kind, enz. Huis van het Kind organiseert er ook een activiteiten voor (groot)ouders met jonge kinderen: informatiemomenten, workshops, ontmoetingsmomenten …

‘t Ruilhuisje zoekt nog gemotiveerde vrijwilligers om de winkel mee open te houden en kleding en speelgoed te sorteren. Wie interesse heeft om als vrijwilliger mee te werken, kan contact opnemen via hiernaast vermelde contactgegevens.

Kinderruilwinkel 't Ruilhuisje