3 kunstgrasvelden voor Leeuwse sportclubs

Gepost op 15/05/2020 - 10:06

8 jaar nadat op KV Zuun het eerste kunstgrasveld aangelegd werd, investeert de gemeente Sint-Pieters-Leeuw nu in één beweging in 3 nieuwe kunstgrasvelden voor haar lokale voetbalploegen FC Negenmanneke, SK Leeuw en SK Vlezenbeek. Zo zal elke voetbalploeg in de gemeente beschikken over een volwaardig kunstgrasveld.

8 jaar geleden legde de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een eerste kunstgrasveld aan voor de spelers van KV Zuun. Een bijzonder positieve ervaring voor spelers en club. Dat voorbeeld krijgt nu navolging voor de andere ploegen van de gemeente namelijk FC Negenmanneke, SK Leeuw en SK Vlezenbeek. Die kunstgrasvelden zijn meer dan welkom om een antwoord te bieden op de explosieve groei van het aantal voetballertjes in Sint-Pieters-Leeuw.

Er ligt een strakke planning op de tafel om op korte termijn de 3 voetbalsites onder handen te nemen. De terreinen van SK Leeuw en SK Vlezenbeek worden eerst onder handen genomen. Nadien volgt FC Negenmanneke waar momenteel de douche en kleedkamerinfrastructuur gerenoveerd wordt. Zo zal, door de nakende fusie van SK Leeuw met KV Brukom, elke voetbalclub in Sint-Pieters-Leeuw over een kunstgrasveld beschikken.

Deze investering was noodzakelijk om het Leeuwse voetbal opnieuw op de kaart te kunnen brengen. Alle voetbalclubs in de omliggende gemeenten beschikken reeds langer over kunstgrasvelden en vele jonge voetballers uit onze gemeente zochten daardoor andere oorden op.  Toch zijn er nu nog steeds zo’n 700-tal voetballers op Leeuwse velden. Overtuigd ook dat de leercurve op kunstgras veel steiler is dan op natuurgras, zeker voor de jongsten onder de voetballers, wachten er ons in Sint-Pieters-Leeuw nog mooie voetbalmomenten!