Fasewissel verbeteringswerken Fabriekstraat

Op maandag 27 januari start fase 2b van de wegenwerken aan de Fabriekstraat. De werfzone bevindt zich dan vanaf het kruispunt met de Laekebeeklaan tot voorbij de Bevrijdingsstraat. Door deze fasewissel wordt de Bevrijdingsstraat langs de Fabriekstraat afgesloten en wordt deze bijgevolg tijdelijk doodlopend. De aannemer zal starten met de voorbereidende- en opbraakwerken. De aanleg van de riolering zal ongeveer een week later aanvatten zodra het grondwaterpeil voldoende verlaagd is.
Gelijktijdig zal de aannemer de betonstraatstenen van de voetpaden aanleggen in het deel tussen de Wandelingstraat en de Laekebeeklaan. De toplaag asfalt van de rijbaan zal later aangelegd worden.

De omleiding voor het doorgaand verkeer blijft hetzelfde als fase 2a en verloopt via de Ring RO. De omleiding voor het lokaal verkeer, richting Lot, loopt nog steeds via de Reystraat, de Boomkwekerijstraat en de Kleine Brugstraat.

Ook de wijzigingen aan het openbaar vervoer blijven gelden zoals tijdens de vorige fase:

  • MIVB: bus 50 heeft tijdelijk als eindhalte 'Wandelingstraat'. Het éénrichtingsverkeer in de Bronstraat en Weverijstraat blijven dus ook nog van toepassing. In de Villalaan ter hoogte van nr. 28 staat tijdelijk een bijkomende halte. Reizigers met een MIVB-vervoerbewijs tussen 'Lot station' en 'Ruisbroek kerk' mogen tijdens de werken gratis gebruik maken van lijn 810 van De Lijn;
  • De Lijn: lijn 810 en lijn 575 rijden om via de R0/A7/E19. In Ruisbroek komen deze lijnen enkel langs de halte 'Ruisbroek kerk'.

Aan de halte aan de kerk van Ruisbroek staat een fietsenstalling ter beschikking.

De bewoners uit de werfzone dienen hun huisvuil volgens de vermelde data op de afvalkalender naar één van volgende ophaalpunten te brengen:

  1. kruispunt Fabriekstraat/Laekebeeklaan;
  2. Fabriekstraat t.h.v. kapel;
  3. kruispunt Kleine Brugstraat/Bevrijdingsstraat.

De presentatie en de signalisatie- en omleidingsplannen kunnen hieronder online geraadpleegd worden.

Fase 2b is de voorlaatste fase van deze verbeteringswerken aan de Fabriekstraat. Mits gunstige weersomstandigheden eindigen deze verbeteringswerken in het voorjaar van 2021.

Dienst Openbare Werken

Pastorijstraat 21
1600 Sint-Pieters-Leeuw
02 371 22 90
Openingsuren
ma
-
-
di
-
op afspraak
wo
-
-
do
-
-
vr
-
op afspraak
Gegevens ophalen
Gegevens ophalen