Wachtpost Zennevallei: enkel op afspraak en enkel voor zieke burgers

Gepost op 28/10/2021 - 15:46

Heb je tijdens het weekend of op feestdagen een huisarts nodig? Dan kan je terecht bij Wachtpost Zennevallei. Zij werken wel ENKEL OP AFSPRAAK. Dit om een overvolle wachtzaal te vermijden.

Alle inwoners uit Halle, Beersel, Pepingen, Linkebeek, Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw en Sint-Genesius-Rode dienen dus tijdens het weekend en op feestdagen telefonisch contact op te nemen met de Wachtpost via 02 361 10 10 om een consultatie of een huisbezoek in te plannen. Uiterst dringende zaken worden uiteraard wel nog steeds zo snel mogelijk behandeld.

Momenteel is het ook enorm druk tijdens het weekend. Zij vragen dan ook aan alle inwoners om het nodige geduld aan de dag te leggen bij telefonische contactname of op een later tijdstip terug te bellen. Voor levensbedreigende zaken dient u contact op te nemen met 112.

Tenslotte willen we ook duidelijk stellen dat de Wachtpost er enkel is voor ZIEKE burgers. Hou de telefoonlijnen dus vrij voor diegenen die dringende geneeskundige hulpverlening nodig hebben. Zij maken GEEN codes aan om getest te worden na een hoogrisicocontact, dit is de verantwoordelijkheid van Contact Tracing. Indien je een hoogrisicocontact bent, dan krijg je een sms van Contact Tracing met een code. Ook hier is een afspraak maken noodzakelijk om een goed georganiseerde flow te garanderen, dit kan via https://testcovid.doclr.be. Zonder code heb je geen recht op een test.

ENKEL OP AFSPRAAK