Willy Clabos wint Cultuurprijs

Gepost op 21/03/2022 - 08:32

Om de twee jaar reikt het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw een cultuurprijs uit, een blijk van erkenning van het culturele belang van de laureaat. Corona stak afgelopen jaar nog roet in het eten, maar dit jaar hebben we opnieuw een terechte winnaar van de Leeuwse cultuurprijs!

Willy Clabos werd als laureaat voorgedragen door de cultuurraad. Het college van burgemeester en schepenen bevestigde dit met volle overtuiging. Willy is al meer dan 40 jaar, sinds april 1979, dirigent én bezieler van de Koninklijke Harmonie Sinte-Lutgardis van Zuun.

De jury is van mening dat Willy diep is ingebed in het Leeuwse verenigingsleven. Zijn jarenlange inzet en coaching zorgden ervoor dat ook jonge mensen zich konden laten inspireren om samen te groeien en de Koninklijke Harmonie uit te bouwen tot wat ze nu is.

“Als er harmonie zit in de dirigent, dan zit de dirigent in de harmonie… Als de dirigent in de harmonie zit, dan zit de harmonie ook in de dirigent!”, besluit de cultuurraad.

Vrijdagavond werd de cultuurprijs, met een werk van kunstenaar Luc Van Ruysevelt, officieel overhandigd in de Merselborre in Vlezenbeek in het bijzijn van 160 genodigden.

De academische zitting werd opgeluisterd door een muzikaal optreden van The Magical Shadows.