Zwerfvuilactie: op 5 minuten proper!

van 24 maart tot 22 april 2018
Zwerfvuilactie: op 5 minuten proper!

Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw bundelen opnieuw de krachten en gaan de strijd aan tegen zwerfvuil. Doe samen met je familie, vrienden, buren of vereniging mee, ruim zwerfvuil en werk mee aan een propere gemeente! Als iedereen slechts 5 minuutjes uittrekt om de stoep, straat of buurt proper te maken, komen we al heel ver.

Kies de straten uit die jij (eventueel samen met vrienden, buren, verenigingen ... ) wil proper maken. Spreek een geschikte datum af en schrijf je in via het online inschrijvingsformulier. De milieudienst neemt dan contact met jou op om praktische afspraken te maken. De gemeente zorgt voor handschoenen, afvaltangen en -zakken, fluovestjes en komt de gevulde zwerfvuilzakken ophalen.

De actie loopt dit jaar VAN 24 MAART T.E.M. 22 APRIL. Een flyer valt bij elke inwoner in de brievenbus, verenigingen en scholen werden aangeschreven. We moedigen deelnemers ook aan om hun inspanningen en propere straten, bosweggeltjes, speelpleintjes ... te delen via de hashtag: #OP5MINUTENPROPER.

Win een ballonvaart

Wie meedoet krijgt er een propere straat en een leuk geschenkje voor terug. Daarnaast wint per gemeente 1 deelnemer een fameuse ballonvaart voor 2 personen. De ideale manier om de propere straten vanuit de lucht te aanschouwen.